Članak

VIKEND SE BLIŽI KRAJU

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila

(Patria) - Nedjeljnim jutrom na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom kolovozu bez značajnih smetnji. Očekuje se pojačana frekvencija vozila na glavnim saobraćajnicama, prilazima gradovima, ali i na graničnim prelazima. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Posebnu pažnju obratite i na bicikliste, motocikliste ali i vozače električnih romobila.

Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Bosanska Dubica, a na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog minerskih radova od 8 do 16 sati povremeno se obustavlja saobraćaj na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Olovo – Semizovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

#BiH #putevi #graničniprijelazi