Članak

NOGOMET

Željezničar na Grbavici savladao FK Igman

Foto: Sportcentar.ba

8Patria) - Željezničar je na domaćem terenu ugostio Igman iz Konjica u okviru trećeg kola WWin lige BiH, a nakon prvih 90 minuta igre na Grbavici konačan rezultat je bio 3:1.

Domaćin sa Grbavice je odlično otvorio meč, prvo je prijetio Krpić, a nakon njega je sjajnim udarcem koji je zatresao okvir gola prijetio i Aljaber. Ipak, u 23. minuti, nakon kornera odlično je skočio kapiten domaćina, Sulejman Krpić i pogodio za veliku radost domaćih igrača i navijača. Svega pet minuta kasnije novo slavlje za domaće, Radovac je šutirao sa distance, a na odbijenu loptu je natrčao Aljaber i matirao Ćemana.

Do kraja prvog poluvremena, domaćin je rutinski odrađivao posao i sačuvao stečenu prednost.

Drugo poluvrijeme je imalo sjajan početak za domaćina, Cvetanoski u 59. minuti nakon asistencije Boljevića pogađa za visokih 3:0. Trener domaćih je odlučio iskoristiti taj rezultat i nedugo nakon trećeg gola izvršiti trostruku izmjenu. U tom periodu, trener gostiju, Husref Musemić, zbog prigovora dobija crveni karton. Ipak, gosti se nisu predavali uprkos zaostatku od tri gola, u 72. minuti Ramić glavom pogađa za kakvu takvu nadu gostiju da sa Grbavice mogu otići neporaženi.

Do kraja susreta Vukoja nakon akcije rezervista postiže pogodak, no na njegovu nesreću, gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U narednom kolu Željezničar će gostovati u Tuzli, dok će Igman na domaćem terenu u duelu sa Širokim Brijegom pokušati doći do prvih bodova ove sezone.

#Aljaber #Boljević #Cvetanoski #Grbavici #Igman #Konjica #Krpić #Musemić #Radovac #Ramić #ŠirokimBrijegom #Tuzli #Vukoja #WWin #Željezničar #sport