Članak

ŽUTA TABIJA

Koncertom kraljice sevdaha Hanke Paldum otvoren Sarajevo Sevdah Soirée

Foto: BHRT

(Patria) - U prekrasnom ambijentu Žute tabije koncertom kraljice sevdaha Hanke Paldum otvoren je drugi po redu Sarajevo Sevdah Soirée. Festival sevdalinke od 17. do 23. augusta okupiće mnoge interpretatore sevdalinke.

Već od sutra publika može uživati u interpretaciji Alme Subašić.

Potom će 20. augusta nastupiti Amira Medunjanin, kao i Jusuf Brkić, Zanin Berbić 22. augusta.

Za kraj festivala publika će uživati u koncertu Eldina Huseinbegovića 23. augusta.

Organizatori Sarajevo Sevdah Soirée prepoznali su potrebu očuvanja i njegovanja sevdalinke kao neprocjenjivog bh. blaga nematerijalne kulture. S obzirom da Festival ima pozitivne reakcije publike uskoro bi mogao postati tradicionalno okupljanje ljubitelja sevdaha iz svih krajeva i naših poznatih interpretatora narodne pjesme.

Kako ističu organizatori, koncert Hanke Paldum u rekordnom roku je rasprodan. Mnogobrojna publika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine ali i šire uživala je u izvedbi najljepših sevdalinki. Pored sevdalinke neizostavne su na oduševljene publike bile nezaboravne pjesme Hanke Paldum kao što su Zelene oči, Ja te pjesmom zovem, Crne kose, Kani suzo izdajice i mnoge druge.

Festival Sarajevo Sevdah Soirée kojeg je svojim koncertom otvorila Hanka Paldum organizovali su ZUP Baščaršija a realizaciju su podržali Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša, Općina Stari Grad i potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović, saopćili su organizatori.

#AlmaSubašić #AmiraMedunjanin #EldinHuseinbegović #Festival #HankePaldum #JusufBrkić #Sarajevo #SevdahSoirée #ZaninBerbić #ZUPBaščaršija #magazin1