Članak

NOGOMET

Posušje i Sloga podijelili bodove

Prva utakmica trećeg kola WWin lige BiH igrana je u Posušju, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je glasio 1:1.

Posušje je u prva dva kola nove sezone upisalo dvije pobjede. Prvo su minimalno pobijedili Igman, a potom su na Tušnju savladali Slobodu rezultatom 2:0. Sloga Meridian je, s druge strane, odigrala samo jednu utakmicu do sada, gdje su na svom terenu izgubili od Sarajeva rezultatom 1:3, piše scsport.ba.

U prvom poluvremenu utakmice između Posušja i Sloge Meridian, prvu veliku priliku imala je ekipa Sloge. Nakon ubačaja, Predragović je šutirao glavom, ali je Galić sjajno reagovao i odbranio njegov udarac. U devetoj minuti, isti igrač je pokušao šutirati sa velike udaljenosti, no lopta je prošla pored gola. Početak utakmice je pripao izabranicima Jagodića. Nakon toga je Rozić pokušao ugroziti gol Sloge, ali je iskusni golman Pavlović dobro reagovao i uhvatio loptu. Rozić je potom ponovo šutirao, ali je jedan od defanzivaca Sloge blokirao njegov udarac. Pavković je iz velike udaljenosti isprobao svoj udarac, ali je Pavlović ponovo sigurno uhvatio loptu.

U 32. minuti, Boban je priredio pravu majstoriju. Nakon što je primio loptu na sredini terena, oslobodio se čuvara, šutirao je s udaljenosti od oko 20 metara i precizno pogodio za vodstvo Posušja. U 38. minuti, nakon pregleda VAR-a, glavni sudija je dosudio jedanaesterac za Slogu. Siguran s 11 metara bio je Jović, koji je izjednačio rezultat. Prvi žuti karton je pokazano u 42. minuti kada je Grbaže nepropisno zaustavio Bobana. Nakon izvedenog slobodnog udarca, nije bilo opasnosti po gol Pavlovića, te je rezultat ostao nepromijenjen. Četvrti sudija je označio četiri minute sudijske nadoknade. U prvoj minuti nadoknade, Jović je izveo korner, a lopta je stigla do Ristića koji je šutirao pored gola Galića. To je bilo sve za prvo poluvrijeme.

Na otvaranju drugog poluvremena javna opomena za Pavkovića nakon čega je uslijedio period igre između dva šesnaesteraca bez ozbiljnih prilika za jednu ili drugu ekipu. Pokušao je trener domaćih Duško Vrenešević izmjenama i uvođenjem Kamenara i Mandića promijeniti stvari na terenu, no gosti iz Doboja su bili i više nego ravnopravan protivnik. Prvi udarac u okvir gola u nastavku susreta bio je upravo djelo rezerviste Kamenara koji je sa distance pokušao, ali promjene rezultata nije bilo.

Nezaustavljivi Gabrijel Boban se sjajnim solo prodorom našao u odličnoj šansi, uputio je udarac, ali ovog puta sreća nije bila njegov saveznik, pogodio je okvir gola i ostalo je 1:1. Glavni sudac meča Mateo Musa je susret odlučio nadoknaditi četiri minute. Prijetio je Begić u sudijskoj nadoknadi, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

U sljedećem kolu Posušje će gostovati u Gabeli, a Sloga će na domaćem terenu dočekati aktuelnog prvaka, banjalučki Borac.

#Boban #Igman #Jović #Pavlović #Posušje #Ristić #Sarajevo #Sloboda #SlogaMeridian #Sport