Članak

KV STRANKE ZA BiH

Trojka i Schmidt u akciji: Kad nam ćevap na zastavu postave, a Bošnjake bez države ostave!

(Patria) - Projekat “zaštita ćevapa” je za svaku pohvalu, ali realizacija i promocija istog ostavlja gorak okus u ustima, i to onaj plastičnog predizbornog populizma. Sam odabir promotora projekta, tj. djelitelja sadake građanima Sarajeva i turistima pokazuje kako olako “normalizujemo” političku potčinjenost, navodi se u saopćenju Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

"Prije svih koja je uloga Christiana Schmida u ćevabdžijskoj subkulturi? Kakve veze sa ćevapima ima Plenkovićev lakej, čovjek koji je suspendirao Ustav FBiH na jedan dan nametnuvši vlast po mjeri Dragana Čovića i HDZ-a?", ističu iz KV SBiH.

Dodaju: "Vlast koja svoju oholost, otuđenost, pravno neznanje i servilnost politikama UZP-a pokazuje svakodnevno. Uz sve to, dobijali smo i porcije bahatosti, kroz nabavke skupocjenih automobila, naravno od HDZ-ove firme iz Ljubuškog, dok onkološki pacijenti umiru jer nemaju adekvatnih lijekova. Jučer su nas počastili besplatnim porcijama ćevapa, a svako ko je odrastao u Sarajevu poznaje onu foru kada te starija raja ko levata pošalje po ćevape. E danas smo to i doživjeli da Bošnjake, kao politički narod, seoske varalice šalju po ćevape".

"Sam broj ljudi, koji se skupio oko ove populističke gadosti, najbolji je prikaz posljedica i kvalitete vladavine projekta Trojka u Kantonu Sarajevo. Građani su gladni, jer poskupljenja svih namirnica i realna inflacija divljaju, dok penzije, plate i stipendije danas nisu dovoljne ni za osnovne životne potrebe. Za to vrijeme gradonačelnica Benjamina Karić, jedna je od istaknutih perjanica Trojke u Kantonu Sarajevo, Bošnjacima dovodi Schmidta da im dijeli ćevape. Onog istog Schmidta koji je Bošnjake pomnožio s nulom, poništio im izbornu volju, te suspendovao Ustav FBiH kako bi te iste Bošnjake izbacio iz procesa donošenja političkih odluka u skladu s ustavnim poretkom Federacije BiH.

Ćevap, pa ni cijela porcija, ne može zamijeniti izgubljene godine, koje su pojeli eksperimenti Trojke i Benjamine Karić, jer u tom vremenu budžet Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo se nemilosrdno praznio, a zaduženja su rasla. Istovremeno, budžet Federacije BiH je ostao podređen HDZ-ovoj kamarili, koja ga nemilosrdno crpi za svoje i Čovićeve potrebe", ističu iz Kantonalnog vijeća Stranke za BiH.

Iskreno vjerujemo, dodaju, da građani Sarajeva to vide i da su svjesni da se za pet ćevapa ne smije prodati budućnost države, onima koji su već jasno pokazali da im do tih građana i države nije stalo.

"Za njih je država na prvom mjestu udobna fotelja i prilika za lični tal, a sve mimo toga su nekakve njive, za koje ih boli neka stvar.

Šta god oni mislili, ćevapima i sličnim populističkim “akcijama” ovog lutkarskog pozorišta ne mogu sakriti sve društveno-političke grijehe prema Bošnjacima i drugim građanima, te prema državi Bosni i Hercegovini. Ni Trojka, ni Benjamina, a posebno ne gospodar ovih lutaka Christian Schmidt! Neće moći!", zaključuju iz KV Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

#Bahatost #BenjaminaKarić #ĆevapSubkultura #ChristianSchmid #PlastičniPopulizam #PlenkovićevLakej #SkupocjeniAutomobili #TrojkaSarajevo #ZaštitaĆevapa #BiH