Članak

OPTUŽBE

FBI pokrenuo istragu nakon što je Trumpov izborni štab rekao da ih je hakovao Iran

(Patria) - Američki FBI saopštio je u ponedjeljak da je pokrenuo istragu nakon što je izborni štab Donalda Trumpa rekao da su njegove interne komunikacije hakovane i da za to krive iransku vladu, javio je Reuters.

Bivši predsjednik je u subotu rekao da je Microsoft obavijestio izborni štab da je Iran hakovao jednu od njegovih web stranica. Trump je rekao da je Iran „u mogućnosti da dobije samo javno dostupne informacije“.

FBI također istražuje navodni hakerski napad usmjeren na savjetnike u kampanji predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris, objavio je Washington Post u ponedjeljak.

FBI je započeo istragu u junu, kada je Biden još bio kandidat za predsjednika, sumnjajući da Iran stoji iza pokušaja krađe podataka iz dvije američke predsjedničke kampanje, navodi list, pozivajući se na izvore.

Iranska vlada je negirala da je hakovala Trumpov izborni štab.

Trumpova kampanja ukazala je na izvještaj istraživača Microsofta u petak koji ukazuje da su hakeri povezani s iranskom vladom pokušali provaliti u profil „visoko rangiranog zvaničnika“ u američkoj predsjedničkoj kampanji u junu. U izvještaju se dodaje da su hakeri preuzeli profil koji pripada bivšem političkom savjetniku, a zatim ga iskoristili za ciljanje zvaničnika.

#DonaldTrump #Iran #izborništab #Svijet

The basic goal of slope game is to roll a ball down a steep, curved slope without hitting any obstacles or the edge. Getting the highest score is the aim of the endless runner game, however it does not finish unless the player makes a mistake. Let us play now.