Članak

BOLESNI MOGU ČEKATI

Novac namijenjen oboljelima Nikšić spiskao na luksuzna vozila: Bit će gladi, hajduci su u Vladi!

Piše: Rasim Belko

Posebno sam ponosan na jednu odluku, obznanio je 4. jula 2023. godine nametnuti premijer Federacije Nermin Nikšić i objasnio šta su odlučili:

"Novac planiran za kupovinu automobila bit će usmjeren za liječenje djece oboljele od cistične fibroze. Ovo je samo još jedan pokazatelj naše opredijeljenosti da se borimo za čovjeka, počevši od pripadnika najugroženijih kategorija. Ova odluka nije populistička, ovo je odluka kakvu naši građani zaslužuju…" napisao je tada Nikšić.

Godinu dana kasnije, Nikšić i družina obnovili su vozni park, a građani će tu kupovinu platiti 1.600.000 KM, kako je izvijestio portal Istraga.ba.

Ulicama ove ojađene države, tako će se nametnuta vlast predvođena Nerminom Nikšićem vozati u automobilima proizvedenim ove godine. Od Tuarega, Golfa 8 do Audija A6 i Arteona.

Sve to dok penzioneri strahuju hoće li biti penzija, dok se radnici i poslodavci pitaju šta je sa setom fiskalnih zakona, šta je s povećanjem plata, gdje je 1.000 KM minimalne plate. Dok oboljeli od najtežih bolesti vape za lijekovima koji im život znače, dok se ista ta Vlada do sada zadužila 600 miliona KM.

I sada kada napišem da je Nikšić obični populista i lažov, a neko u politici to ponovi, eto iza ugla Elmedina Konakovića s pričom da to nije tačno, da opozicija i mediji nemaju dokaze, itd, itd.

A dokaza na desetine. Kupovina automobila posljednji je u nizu i ujedno dokaz da aktuelna vlast u Federaciji BiH nije samo nenarodna vlast, već i mafijaški odjel politika koje su ih instalirale. Vozna flota Schmidtovog premijera i ministara jača je od flota većine evropskih država.

Ali, njih nije briga. HDZ i Trojka očito su zauzeli stanovište da ih građani ne trebaju zanimati, jer ih ti građani nisu ni birali. Samo me čudi da i Schmidtu nisu kupili neku vozilicu, ipak ih je on oktroisao.

Socijaldemokratija je definitivno mrtva u Bosni i Hercegovini. Jer, dok se država guši u siromaštvu, dok se zadužuju da krpe budžetske rupe i gubitke javnih kompanija, socijaldemokrate u našoj zemlji nemaju namjeru stegnuti kaiš. Kakvo stezanje, golem stomak mora imati novu i kvalitetnu vozilicu. Sad će izbori, da onaj "čovjek" iz Nikšićeve lažne priče može vidjeti svog premijera i ministre u dobrim limuzinama.

Nekad prije pola godine čuo sam priču da je Nikšić na nekom druženju rekao: "Ranije nisam uzimao, sada ću uzeti koliko god mogu." I uzima, poskupio je građanima struju da bi pokrio dugove. Zadužio se do ivice propasti da bi kupio vozilice, ali i sačuvao kakav-takav socijalni mir.

Mrsko mi je ponavljati ono što sam napisao kada je Nikšić imenovan. Mislim oktroisan. Ali, tada sam rekao da je prošli mandat završio paljevinom Predsjedništva BiH i kantonalnih vlada. Bojim se da način na koji Nikšić vlada danas, vodi u potpunu anarhiju i ulični haos.

Vjerujem da nema više nikoga kome nije jasno da su Nikšić i ministri zapravo politički hajduci koji su uz ključnu ulogu Christiana Schmidta oteli političku volju naroda. A ako se već to zna i ako je svima jasno kakva je vlast koju čine projekat Trojka i HDZ, onda svaki građanin ove zemlje mora voditi računa kakav politički izbor pravi.

U suprotnom, bit će ovo država za odabranog čovjeka i one oko njega.

Nisi ti, Nikšiću, populista, ti si obični lažov u akciji "pokradi sve" neće me više zapasti!

#građani #izbor #luksuznavozila #NerminNikšić #prevara #VladaFederacije #BiH #izdvojeno