Članak

INSPEKCIJA NA TERENU

U Velikoj aleji oduzeti bicikli i romobili koji su iznajmljivani bez odobrenja

(Patria) - Tokom proteklog vikenda kantonalni tržišno-turistički inspektori su u saradnji sa Službom komunalnih redara KJKP "Rad" i uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom inspekcijskih nadzora u večernjim satima na području Velike aleje na Ilidži, zatekli veći broj fizičkih lica koji su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i električnih romobila.

Navedena lica su vršila iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem navedenih prevoznih sredstava. Ovom prilikom zatečena su 34 bicikla i 10 romobila, koji su kao predmeti vršenja prekršaja, privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo, do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv četiri osobe.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslova KS koristi se prilikom da se posebno zahvali uposlenicima KJKP "Rad" na profesionalnom angažmanu i saradnji, kao i policijskim službenicima Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, koji su osigurali neometano djelovanje inspektora.

Istovremeno upozoravamo da će se sve zloupotrebe i nepravilnosti koje na bilo koji način ugrožavaju sigurnost građana, kao i svaka vrsta protuzakonitog rada, najstrožije sankcionisati.

#BiH #inspekcija #bicikli #romobili #Ilidza #Velikaaleja