Članak

METODE VUČIĆEVE ŠKOLE

Progon i mobing radnika TV SA - dokaz da je pala maska socio-liberalizma otkrila totalitarno lice Naše stranke!

Piše: Rasim Belko @rasimbelko

Naša stranka je socijal-liberalna politička organizacija koja se zalaže za Bosnu i Hercegovinu u kojoj su na svakom njenom pedlju ravnopravni svi njeni građani. Ovako sebe opisuju u političkoj organizaciji koju predvodi Edin Forto.

Riječ je zapravo o projektu koji je pokrenut kao odgovor na politike nacionalnih stranaka i SDP-a BiH, ali se političkim rastom transformisao i primakao totalitarnom pokretu uže grupe osoba.

I dok su se u borbi za vlast "zalagali" za prava ovih i onih, životinja i ljudi, zauzimanjem političkih fotelja u partnerstvu s nacionalnim strankama i SDP-om pokazali su svoje pravo lice. Socijal-liberalizam promijenio je agregatno stanje i prerastao u teški oblik društveno-političkog totalitarizma.

Osim što su u javnosti postali prepoznatljivi kao ogranak politika HNS-a (čitaj HDZ-a), na primjeru TVSA ponajbolje se može vidjeti koliko je Naša stranka daleko od socijal-liberalne političke organizacije.

Naime, njeni kadrovi postavljeni na čelne pozicije, kao i oni koji iz sjene povlače konce, toliko su zaglibili u samovolju i djelovanje po principu čvrste ruke, da dio rukovodstva koji dolazi iz Naroda i pravde djeluje kao da je iz neke evropske liberalne stranke.

Kadar Naše stranke je Zerina Ćosić-Vrabac, izvršna direktorica za program i produkciju TVSA. Nju su uposlenici i dio rukovodstva ovog javnog servisa direktno prozvali za diktaturu i mobing nad dijelom radnika. Zanimljivo je da se Ćosić-Vrabac, i prije pisma radnika, našla na udaru kritika nakon što ju je zastupnik u Skupštini KS Muamer Bandić (SBiH) optužio da mu je zabranila dogovoreno gostovanje i pristup emisijama na TVSA.

U odgovoru na te optužbe, Ćosić-Vrabac je između ostalog navela da "se njen rad temelji na transparentnosti, profesionalnosti" i da "se ne može dovoditi u pitanje". Kao da smo se vratili u vrijeme bratstva i jedinstva kada su drugovi na pozicijama bili nedodirljivi jer se njihov rad nije smio dovoditi u pitanje.

Ćosić-Vrabac tada je, po nagovoru šefova TVSA iz sjene, branilo novinarsko udruženje optužujući kritičare da tako vrše napad i pritisak na novinare i novinarstvo. A članica organa tog udruženja BH novinari je Duška Jurišić, kadar Naše stranke i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Osim što je vršila ogroman pritisak na svoje podređene u Ministarstvu, pa su je neki i napustili, osim što je radila i na sprečavanju konačne presude u korist ljudskih prava u predmetu "Kovačević vs. BiH", Jurišić je osoba koja, prema informacijama iz TVSA, uveliko kontroliše tokove u ovom mediju.

A kada su uposlenici TVSA smogli snage i u javnosti progovorili o mobingu i torturi u javnom servisu KS, Udruženje BH novinari nije se oglasilo. Ali se oglasio Nadzorni odbor, tijelo koje bira politika, a politiku trenutno kroji i Naša stranka sa "mrskim SDP-om" i NiP-om.

A u tom Nadzornom odboru kadrovi Trojke, koju je svojim "analizama" dobro bodrio Enver Kazaz, pa je i on dobio svoje mjesto u tom Nadzornom odboru. Takav Nadzorni odbor dao je punu podršku Ćosić-Vrabac, a Vijeće uposlenika optužio da izlazi izvan svojih nadležnosti te radnike da iznose paušalne ocjene.

Činjenica da se Naša stranka na medijskom prostoru Sarajeva ponaša kao Aleksandar Vučić u Srbiji ponajbolje oslikava činjenicu da je maska socio-liberalizma pala i otkrila totalitarno lice Našista.

Socijal-liberalizam se i u Evropi pokazao najgorim oblikom političkog djelovanja i ne mora se biti političkim stručnjakom da se taj socijal-liberalizam definiše kao politička maska koja služi za dolazak na vlast. A onda, kada se dođe na vlast i maske padnu, iz lica tog socijal-liberalizma izbija teški oblik totalitarizma.

Naša stranka apsolutni je primjer tome, jer dok su bili opozicija, ovo je bila država koja protjeruje svoje građane u inostranstvo. Kada su došli na vlast, postali su kaznena ekspedicija za sve koji ne povijaju kičmu.

Evropa se rješava te obmanjujuće pojave, Bosna i Hercegovina bi morala pratiti taj trend!

#BosnaHercegovina #DuškaJurišić #EdinForto #EnverKazaz #HNSHDZ #MuamerBandić #RasimBelko #SocijalLiberalna #TotalitarniPokret #ZerinaĆosićVrabac #BiH #izdvojeno