Članak

CRNI BILANS

Dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini

(Patria) - Dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva crni je bilans u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini.

U Šipovu je rano jutros počinjeno ubistvo. Sve se dogodilo u automobilu.

Tragedija se dogodila u 7:45 sati. MUP-u Rs prijavljeno je ubistvo i pokušaj samoubistva. Ubijena je žena, dok je muškarac koji je pokušao samoubistvo u teškom stanju.

Uviđaj ove tragedije je u toku.

U nedjelju popodne službenici Policijske uprave Kalesija/Policijska stanica Sapna zaprimli su prijavu da se u stambenom objektu nalazi beživotno tijelo muškarca.

Muškarac inicijala E.A. (33) s područja općine Sapne uhapšen je u akciji službenika Uprave policije MUP-a Tuzlankog kantona zbog sumnje da je počinio ubistvo u Baljkovici.

Izlaskom na uviđaj utvrđeno je da se radi o muškarcu inicijala S.M. (48) čiju je smrt konstatova ljekar mrtvozornik iz Doma zdravlja u Sapni.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Sve dalje istražne mjere i radnje poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca.

Osumnjičeni E.A. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke odrade, nakon koje će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

#Arrest #Bosnia #CrimeInvestigation #Herzegovina #Investigation #Murder #Police #Sipovo #SuicideAttempt #Tragedy #CrnaHronika