Članak

U JEKU SEZONE

Ministarstvo saobraćaja KS obmanulo Sarajlije, radovi na Skenderiji traju i danas, gužve u saobraćaju i stopirani tramvaji

(Patria) - Saobraćaj na glavnoj saobraćajnici na Skenderiji u Sarajevu jutros nije pušten iako su iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo najavili da će radovi biti završeni za vikend, tačnije, u nedjelju.

“Tokom vikenda izmjene saobraćaja zbog radova na Skenderiji, koji se u nedjelju završavaju, a nakon SFF-a nastavljaju. Tokom vikenda će se izvoditi radovi na asfaltiranju dvije kolovozne trake i trotoara na dionici glavne gradske saobraćajnice, i to od Skenderije do spoja s Radićevom ulicom. Saobraćaj se tokom vikenda na toj dionici neće odvijati, a osigurani će biti alternativni pravci i zaobilaznice. S ovim vikendom se završavaju radovi na ovoj saobraćajnici, a bit će nastavljeni po završetku Sarajevo Film Festivala. Radovi će završiti u nedjelju, a saobraćaj će biti pušten u ponedjeljak”, naveli su, između ostalog, iz nadležnog ministarstva.

Međutim, osvanuo je ponedjeljak, ali radovi i dalje traju. Kako su nam javljaju čitaoci, tramvajski saobraćaj je i dalje obustavljen na ovom dijelu glavne saobraćajnice na Skenderiji. Kako kažu, cijeli centar grada je bez tramvajskog saobraćaja budući da se tramvaji, kao što je to bivalo i prethodnih dana tokom radova, okreću na okretnici na Skenderiji i vraćaju prema Ilidži, tako da je prva naredna stanica na Marijin Dvoru.

Većina ih je jutros čekala na stanici na Skenderiji budući da je najavljeno da će radovi biti završeni. Međutim, vidjevši radnike na saobraćajnici i policiju koje preusmjerava saobraćaj, ubrzo je bilo jasno da radovi i dalje traju.

Iako nije nepoznanica da i zbog najmanjih dešavanja u Sarajevu nastane velika saobraćajna gužva, to se desilo upravo i ovog jutra budući da je saobraćaj na ovom dijelu otežan i usporen, a veliki broj građana je krenuo na posao i za drugim obavezama.

Podsjetimo, radovi na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu su počeli prije nekoliko dana. Kako je već spomenuto na početku teksta u izjavi ministarstva, oni će biti obustavljeni za vrijeme trajanja SFF-a po čijem završetku će biti nastavljeni.

Saobraćajnica je inače u lošem stanju i posljednji put je obnovljena 2006. godine, međutim, postavlja se pitanje da li su radovi započeti u pravo vrijeme – u ljeto i u jeku turističke sezone?

#Gužva #Radovi #Saobraćaj #Sarajevo #SFF #Skenderija #Stanica #Tramvajski #TurističkaSezona #Vikend #BiH