Članak

BH PJEVAČ

Mirza Selimović održao spektakularan koncert na Ilidži pred više od 12.000 ljudi

(Patria) - Spektakularan koncert na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade na Ilidži, pred više od 12.000 osjetilaca, održao je bosanskohercegovački pjevač Mirza Selimović.

- Želim samo kratko da vas pozdravim, posebno naše ljude iz dijaspore, siguran sam da ih ima iz svih dijelova Evrope i svijeta. Vjerujem da će Mirza prirediti sjajnu atmosferu, ali i da će on pamtiti ovaj koncert do kraja svoje muzičke karijere - poručio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, u kratkom obraćanju okupljenoj publici pred sami početak koncerta uz želje da se svi dobro zabave.

Pjesmom "Sve na svoje dođe", uz konstataciju "pa konačno i Sarajevo na Ilidžu", Selimović je otvorio koncert, a mnogobrojna publika na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo horski je pjevala s popularnim pjevačem.

Priliku da s Mirzom zapjeva pred ispunjenim centralnim ilidžanskim trgom dobila je i Merjema Alihodžić, pobjednica prošlogodišnjeg izdanja Ilidžanskog festivala. Nakon otpjevanog dueta "Da se opet rodim", Alihodžić je izvela i numeru "Pjesmo moja", s kojom je prošlog ljeta trijumfovala u takmičarskoj večeri Festivala narodne muzike "Ilidža".

Jedan za drugim redali su se hitovi s četiri dosadašnja Selimovićeva albuma, a publika je sve do pola sata prije ponoći uživala u Mirzinim izvedbama.

Uz javno priznanje publici da mu je ovo sigurno jedan od najljepših koncerta u karijeri, Selimović je poručio da je koncert na Ilidži vjerovatno najbolji pokazatelj da je došlo vrijeme za jedan veliki solistički koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Da Općina Ilidža ozbiljno brine o imidžu turističkog lidera u Bosni i Hercegovini govore i najave da će Trg Četvrte viteške motorizovane brigade 23. i 25. augusta ugostit još dva velika koncerta, a oni će biti svojevrsna uvertira u Festival narodne muzike "Ilidža 2024" koji će se održati 27. i 28. augusta.

#BosnaHercegovina #FestivalNarodneMuzike #Ilidža #Koncert #Lifemagazin #MerjemaAlihodžić #MirzaSelimović #NerminMuzur #Sarajevo #TrgBrigade #TurističkiLider