Članak

TUŽNA SJEĆANJA

Godišnjica ubistva tri osobe u Gradačcu: Danas mirni protest građana

Foto BHRT

(Patria) - Danas se navršava godina dana od zločina kada je Nermin Sulejmanović brutalno pretukao, a potom ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i to sve prenosio uživo na društvenim mrežama, a zatim je ubio oca i sina Džengiza i Denisa Ondera. Tim povodom će se danas održati mirni protesti u ovom gradu.

“Prisjetimo se naše sugrađanke Nizame Hećimović, sugrađana Denisa i Džengiza Ondera, kao i Tahire Čamdžić, Aide Dendić, Emire Maslan, Amre Kahrimanović, Selme Baluković, Halide Smajić, Mileve Andrić, Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, Nermine Krajine… Zajedno pokažimo da smo protiv svih oblika nasilja”, poručuju organizatori Udruženja mladih “Futura” Međiđa Donja i Neformalne grupe građanki i građana Gradačac.

Aktivnosti obilježavanja godišnjice ubistava u Gradačcu trajat će cijeli dan, a centralno okupljanje je u 16:00 sati, dok je mirna šetnja gradom planirana u 16:30 sati.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca ubio je bivšu suprugu prenoseći ubistvo uživo na Instagramu, i još dvoje ljudi, a ranio troje, na području ovoga grada, u 11. augusta 2023. godine. Sulejmanović je počinio samoubistvo.

#AidaDendić #AmraKahrimanović #DenisOndera #DžengizOndera #EmiraMaslan #HalidaSmajić #NerminSulejmanović #NizamaHećimović #SelmaBaluković #TahiraČamdžić #BiH