Članak

PREMIJER LIGA BiH

Željezničar nakon preokreta savladao Velež, Posušje lako izašlo na kraj sa Slobodom na Tušnju

(Patria) - Sjajnu utakmicu u okviru drugog kola WWin lige odigrali su Velež i Željezničar. Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0, a u nastavku su efikasniji bili gosti i nakon preokreta slavili sa 1:2.

Meč u Mostaru okarakterisan je kao derbi ovog kola, a tu ulogu je u mnogome i opravdao, no krenimo redom. Susret na stadionu Rođeni počeo je minutom šutnje za rano preminulog Dženana Uščuplića, a nešto malo prije toga poklon od strane mostarskog kluba dobio je Edo Vehabović.

Uvodne minute protekle su u ofanzivnom pristupu obje ekipe. No, na pravu priliku se čekalo do samog finiša prvog poluvremena kada se prvo večerašnji kapiten gostiju Hiroš našao u odličnoj šansi, no Hadžikić je bio odlično raspoložen pa nije došlo do promjene rezultata. Ubjedljivo najbolju priliku imao je Boljević koji se nakon dobrog kontranapada našao u sjajnoj prilici, gađao je Boljević, savladao Hadžikića, ali je njegov udarac pogodio prečku gola domaćina.

Sjajno drugo poluvrijeme i preokret Željezničara

U nastavku je Željezničar ponovo ofanzivno krenuo, stvorio nekoliko izglednih prilika koje nisu iskorištene. Kazna za neiskorištene prilike stigla je u 53. minuti kada je Mihael Mlinarić glavom matirao Muftića za vodstvo domaćih.

Gosti su odmah nakon primljenog gola ‘ubacili u brzinu više’ i svim silama što im se i isplatilo u 73. minuti kada je rezervista i debitant u plavom dresu Edwin Odinaka za samo pet minuta provedenih na terenu postigao gol za izjednačenje.

Nedugo nakon izjednačujućeg gola gostiju, domaćin je preko rezerviste Mujana imao odličnu priliku za novi gol, no on je šutirao visoko preko gola, a kazna je uslijedila samo minut kasnije, Boljević je u 84. nakon sjajnog solo prodora postigao gol za potpuni preokret Željezničara.

U prvoj utakmici današnjeg programa Posušje je slavilo rezultatom 2:0 na Tušnju protiv Slobode.

Gosti su poveli u 37. minutu, a strijelac je bio Bruno Jenjić, koji je pogodio glavom na asistenciju Ante Bekavca nakon što je ostao zaboravljen od strane defanzivaca crveno-crnih.

Ubrzo nakon što se krenulo u drugom poluvremenu gosti su udvostručili prednost, Vinko Rozić je zaobišao golmana u 48. minutu pogodio stativu, ali je iz drugog pokušaja zatresao mrežu za 2:0.

#DženanUščuplić #EdoVehabović #EdwinOdinaka #Hadžikić #Hiroš #MihaelMlinarić #Mostar #Rođeni #Velež #Željezničar #Sport