Članak

GLAVNA FIGURA PARTIJE U MOSTARU

Aner Žuljević koristi položaj u SDP-u, pa na izborne liste kandidovao sebe, brata i kumu

(Patria) - Centralna figura mostarskog SDP-a je Aner Žuljević, koji formalno ne obavlja ni jednu stranačku dužnost ali uz pomoć stranačkog šefa Nermina Nikšića, drži pod kontrolom sve procese u mostarskoj organizaciji socijaldemokrata, piše Slobodna Bosna.

Član Predsjedništva SDP-a, Aner Žuljević, formalno ne obavlja ni jednu stranačku dužnost u rodnom Mostaru, no zahvaljujući činjenici da dobro kotira kod stranačkog šefa Nermina Nikšića, upravo je on prva violina mostarskih socijaldemokrata.

Osobito se razmahao nakon što se riješio neposlušnog Armana Zalihića, predsjednika Gradskog odbora SDP-a, i u gradski odbor instalirao svoje poslušnike.

Realna moć i utjecaj Anera Žuljevića u mostarskom SDP-u, došla je do punog izražaja nedavno, kod kreiranja izbornih listi za lokalane izbore ove godine. Ne samo da je na izborne liste poredao svoje mnogobrojne poslušnike, poput Sanjina Hadžiomerovića ili Nedima Ajanića, nego je na izbornu listu progurao i rođenog brata Sanela Žuljevića i svoju kumu Maju Burić!

Anerov brat Sanel, nosilac je izborne liste za gradsko područje Starog grada, dok je kuma Maja Burić nosilac liste za gradsko područje Zapad.

Na listi je i sam Aner Žuljević kao kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara. Međutim, prema svemu sudeći i ako osvoji dovoljan broj glasova, Žuljević neće preuzeti mandat gradskog vijećnika već će ostati federalni parlamentarac.

#AnerŽuljević #ArmanZalihić #FederalniParlamentarac #GradMostar #MajaBurić #MostarSDP #NedimAjanić #NerminNikšić #SanelŽuljević #SanjinHadžiomerović #BiH