Članak

PREMIJER LIGA BiH

Rođeni dočekuju Željezničar u derbiju kola, na Tušnju Sloboda protiv Posušja traži prve bodove

(Patria) - Derbi susret drugog kola Premijer lige BiH igra se u Mostaru. Sastaju se stari znanci FK Velež i FK Željezničar, a susret počinje od 21 sat.

Od 18.45 sati Sloboda će na Tušnju dočkati Posušje.

Sloboda je u prvom kolu izgubila od Sarajeva na Koševu sa 3:1 protiv, dok je Posušje uspješno startalo sezonu savladavši ekipu Igmana sa 1:0.

Velež nije igrao prvo kolo protiv FK Borac zbog njihovih obaveza u evropskim takmičenjima. Nakon ispadanja od Intera iz Andore, Rođeni traže pobjedu na startu sezone. Na drugoj strani Željezničar je sezonu otvorio porazom od Širokog Brijega na Grbavici. Za ovaj susret trener Željezničara Denis Ćorić na raspolaganju neće imati posljednja pojačanja Plavih, Martina Mirčevskog i Ognjena Lauševića, a susret će zbog povrede propustiti Huso Karjašević i Stefan Radinović.

Svi susreti drugog kola WWin lige Bosne i Hercegovine na svim nivoima će početi minutom šutnje zbog tragično stradalog Dženana Uščuplića.

#DenisĆorić #DženanUščuplić #InterAndora #MostarDerbi #SlobodaPosušje #Sport #VeležBorac #VeležŽeljezničar #ŽeljezničarŠiroki