Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Zrinjski poražen u Bugarskoj, revanš u Mostaru

(Patria) - Odigrana je prva utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige u kojoj je Botev u Plovdivu dočekao bh. predstavnika ekipu Zrinjskog, a na kraju utakmice slavila je bugarska ekipa rezultatom 2:1.

Bolje susret otvaraju domaćini imali su dvije prilike u uvodnim minutama.

Botev je odmah zaprijetio u trećoj minut, ali Eto'o nije najbolje zahvatio loptu. U desetoj minuti šansa za Akera, dobro je šutirao, brani Marić.

U 15. minuti velika šansa za Plemiće, Ćuže je sve dobro uradio, došao sam pred golman Boteva, ali Bernat brani njegov zicer.

Nakon toga period mirnije igre sve do 35. minute, a onda eksplozija oduševljenja na stadionu u Plovdivu.

Botev je poveo sa 1:0 sjajnim golom Akerea, bila je to majstorija fudbalera Boteva, a 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dobra šansa za domaće u 49. minuti. Sekulić je bio u prilici, golman Marić odličnom intervencijom spašava mostarski klub.

U 64. minuti zaprijetio je Zrinjski. Lijepa akcija bh. predstavnika, nakon dosta gužve lopta dolazi do Kiša koji šutira, ali golman Bernat to brani.

Botev prijeti u 77. minuti, Nwachukwu je šutirao preko gola, propala je izgledna situacija za domaće. Dvije minute kasnije majstorija Ćužea i fenomenalan pogodak za 1:1.

U 80. minuti greška u odbrani Zrinjskog, to koristi rezervista Maraš i pogađa za novo vodstvo Boteva od 2:1.

Do kraja utakmice bilježimo dobru priliku za Maraša u 87. minuti, ali golman Marić još jendom spašava Plemiće. Ostalo je 2:1 i tako Botev na revanš u Mostar nosi gol prednosti.

Revanš utakmica u Mostaru igra se naredni četvrtak, a pobjednik ovog dvomeča izborit će plasman u play-off konferencijske lige gdje ćeigrati sa boljim iz dvomeča Zurich i Vitorie Guimaraes.

#Botev #Konferencijskaliga #Zrinjski #Sport