Članak

EVROPA LIGA

Borac poražen na Farskim Ostrvima, ali na Vrbasu pada konačna odluka

(Patria) - U prvoj utakmici trećeg pretkola Evropa lige, bh. prvak ekipa Borca gostovala je na Farskim Ostrvima kod prvaka ove zemlje, ekipe KI Klaksvik. Meč je završen rezultatom 2:1 u korist prvaka Farskih Ostrva.

Početak utakmice pripao je domaćinima. Sreća za Borac u petoj minuti, velika prilika za domaće, Arni Frederiksberg pogađa stativu. Minut kasnije još jedna velika prilika za Klaksvik, Danielsen sjajno šutira, Šiškovski spašava Borac.

U desetoj minuti slavlje domaće ekipe. Pall Klettskard koristi veliku grešku Zorana Kvržića i pogađa za vodstvo domaće ekipe od 1:0.

Prvu priliku Borac je napravio u 20. minuti, ali Lukić se loše snašao u završnici akcije. U 31. minuti sreća za Borac, nakon jedne gužve pred golom domaćina, lopta se od golmana Jensena odbija u mrežu i to je bilo 1:1.

Pet minuta nakon toga prava drama. Prvo je Herrera dobio crveni karton nakon pregledavanja VAR-a i Borac je ostao s igračem manje. Odmah iz narednog napad Klaksvik pogađa za 2:1 strijelac je bio Kristoffer Odemarksbakken.

U 43. minuti sreća za domaći tim, nakon jednog prekida Grahovac pogađa prečku, ostalo je na semaforu 2:1 za Klaksvik što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prva prilika za Borac u 49. minuti, ali blokiran je pokušaj Vukčevića.

Nakon toga miran period igre, nije bilo puno uzbuđenja, dosta borbe na sredini terena, bilo je nekih pokušaja, ali to je sve bilo jalovo.

U 82. minuti Klettskard šutira, Šiškovski brani i to je bio prvi udarac domaćina u drugom poluvremenu večerašnje utakmice.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, ostalo je 2:1 za Klaksvik koji tako naredne sedmice u Banja Luku donosi gol prednosti.

Podsjetimo, pobjednik ovog dvomeča ide u play-off Evropa lige i osigurat će minimalno grupnu fazu Konferencijske lige, dok će poražena ekipa u play-off Konferencijske lige i tražiti novu šansu za grupnu fazu.

(sportsport.ba)

#Borac #Evropaliga #Sport