Članak

BANJA LUKA

Vlada RS dodijelila ministarstvu privrede gotovo četiri miliona KM za povećanje plata

(Patria) - Vlada Republike srpske danas je na sjednici u Banjaluci dala saglasnost na Plan utroška ukupno 3.890.000 KM Ministarstvu privrede i preduzetništva za devet mjeseci ove godine koji se odnosi na subvencije na ime podsticaja za povećanje plate radnika.

U saopštenju se navodi da su ova sredstva namijenjena za isplatu subvencija privrednim subjektima za period od 1. jula. do 31. decembra 2023. godine, u kojem je izvršeno stvarno povećanje plate radnika koji su time, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi RS i Pravilnikom o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika, stekli pravo na isplatu određenog iznosa.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o održavanju manifestacije „Kočićev zbor“ i zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske za organizaciju ove manifestacije, te donijela rješenje o imenovanju Organizacionog odbora 59. „Kočićevog zbora“.

Vlada je usvojila i Informaciju o prijedlogu za sufinansiranje Projekta energetske efikasnosti JU SŠC „Petar Petrović Njegoš“, Čajniče koji vodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 150.000,00 KM, a cilj je unaprijeđenje mjera energetske efikasnosti i ušteda energije koja se koristi za zagrijavanje objekta.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije za period 1.1 - 30.9.2024. godine, u ukupnom iznosu od 111.454,36 KM.

Vlada Republike Srpske danas je usvojila i Informaciju o potrebi odobravanja pomoći za izvođenjе hitnih sanacioih radova na obnovi kompleksa Stare crkve Svetog Nikole u Romanovcima kod Gradiške.

#Banjaluci #EnergetskeEfikasnosti #KočićevZbor #MinistarstvuPrivrede #PetarPetrović #PlateRadnika #PravilnikomPostupku #Preduzetništva #VladaRepublikeSrpske #ZakonomPodsticajima #BiH