Članak

GORAŽDANIN OSTVARIO SAN

Najbolji bh. maratonac Emir Hastor ispraćen u Pariz, 10. augusta na utrci 10 K olimpijskog maratona

(Patria) - Najbolji bh. maratonac, Goraždanin Emir Hastor danas je otputovao u Pariz gdje će 10. augusta učestvovati na utrci 10 K u okviru "Marathon for all" u sklopu olimpijskog maratona u Parizu.

Ispraćaj za najuspješnijeg goraždanskog atletičara njegovi sugrađani priredili su na platou Gradske dvorane "Mirsad Hurić“, ponosni što grad na Drini prvi put ima predstavnika na najvažnijoj i najvećoj smotri sportista i sportistkinja svijeta.

S vjerom u sebe, formu koju je tempirao tokom priprema za najvažniji događaj karijere olimpijski cener u Parizu, Hastor spremno i vrlo optimistično čeka početak utrke.

"Fizički i psihički sam potpuno spreman i dajem sto posto sebe i za nekoliko sati krećem put Pariza gdje ću u subotu trčati utrku od deset kilometara u sklopu Olimpijskih igara. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću prije svega predstaviti svoj klub, grad, BPK i BiH i naći se među oko 20.000 trkača koji će biti sa mnom u startnoj zoni. Moram reći da sam prvi startni blok zahvaljujući mojim rezultatima, tako da ću na početku, da kažem, imati čistu stazu i neću morati zaobilaziti sporije trkače tako da će i rezultat sigurno biti pravi", pojasnio je Hastor.

Sretan je kaže što je njegov san postao java. Pozitivna trema je tu koja će, prema njegovim riječima, nestati čim se spusti na tlo grada na rijeci Seni.

"Za natjecanja kao što je trka na 10 hiljada metara u sklopu OI Pariz 2024 potrebno je proliti mnogo znoja, ali ništa nije nemoguće jer ako imate vjeru u sebe, onda vam se otvaraju mnoge mogućnosti. Svim sportistima i mladim ljudima poručujem da vjeruju u sebe, da sanjaju i imaju svoje ciljeve. Rad, red i disciplina će vas dovesti tamo gdje vam je mjesto. Ja sam krenuo sa gradskog stadiona u Goraždu prije devet godina i evo za dva dana sam na Olimpijskim igrama u Parizu", poručio je najbolji bh. maratonac.

Hastor je ponovo ostvario normu i za ovogodišnji Berlinski maraton koji će se održati 29. septembra.

#BerlinskiMaraton #EmirHastor #GorazdanskiAtleticar #GradNaDrini #MarathonForAll #MaratonacHastor #MirsadHuric #OlimpijskeIgre #OlimpijskiCener #OlimpijskiMaraton #Sport