Članak

POLICIJA TRAŽI MEDICINSKE PREGLEDE

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika KS: Spavaj vilo bosanska, Katice prestani s populizmom

(Patria) - Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo je sa bolom i nevjericom primio vijest da je mlada policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona u jutarnjim satima izvršila samoubistvo, navodi se u saopćenju Sindikata.

"Ovom prilikom Sindikat izražava riječi sućuti porodici stradale policijske službenice i ujedno upućuje apel svim svojim članovima ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo, da niko, ništa i nikakva životna situacija, nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom. Zato, policajci, šalterski, službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno", dodaju iz Sindikata.

Napominju "da su povodom ovog tragičnog slučaja svim policajcima najmanje potrebne populističke izjave poput izjave gospodina Katice, od kojeg su prije godinu, dvije, zahtijevali da se službenicima osigura obavezna psihoterapija, na što se oglušio, niti je preduzeo bilo kakve radnje. Još su svježe i njegove populističke izjave nakon tragičnog ubistva u Tuzli, kada se javno po medijima hvalio, da će svi policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo biti poslani na vanredni ljekarski pregled do kraja ove godine, što naravno, još nije ni započeo..., kao u ostalom i niz drugih stvari koje je obećao, a nije ispunio".


"Spavaj, Svilo bosanska...", zaključili su saopćenje iz Sindikata pogođenog tragičnom smrti kolegice.

#Komunikacija #LjekarskiPregled #Policija #Psihoterapija #Samoubistvo #Sarajevo #Sindikat #Sućut #TragičnoSmrt #Ubistvo #BiH