Članak

NOVI LETOVI

Turistička zajednica raspisala novi javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja

(Patria) - Nakon rekordnih brojki koje stižu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo i povećanja turističkog prometa za čak 50%, Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje još jedan Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Cilj javnog poziva jeste razvoj turizma na području Kantona Sarajevo subvencioniranjem aviokompanija, uspostavljanje novih destinacija, povećanje broja putnika u aviosaobraćaju i osnaživanje turističkog sektora.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju pojedinačne aviokompanije koje su registrovane za pružanje usluga aviosaobraćaja i koje ispunjavaju Kriterije za odabir prijava i dodjelu sredstava:

- Aviokompanije koje donesu odluku da uspostave bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

- Aviokompanije koje otvaraju nove destinacije za Sarajevo

- Aviokompanije koje uvode jednu ili više strateških ruta za Sarajevo, u skladu s listom strateških ruta definisanom od strane Međunarodnog aerodroma Sarajevo

- Aviokompanije koje uvode letove na postojećim strateškim rutama za Sarajevo, a na kojima trenutno ima uspostavljeno 5 ili manje letova sedmično

- Aviokompanije koje uvode dugolinijske letove u trajanju preko šest sati za Sarajevo.

Prijavni obrazac može se preuzeti na web stranicama Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a javni poziv ostaje otvoren do 01.10.2024. godine.

#ekonomija #javnipoziv #letovi