Članak

NOGOMET

REVIJALNI MEČ I BUĐENJE OLIMPIKA Željezničar slavio na renoviranoj Otoci, reflektori obasjali nekadašnjeg premijerligaša

(Patria) - OFK Olimpik i FK Željezničar večeras su odigrali prijateljsku utakmicu na stadionu Otoka, a meč je završen rezultatom 3:0 za Plave.

Ovim je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji terena ovog stadiona na koji je postavljena umjetna trava po FIFA standardima i rasvjeta.



Također, ozvaničen je početak rada fudbalskog kluba Olimpik Novi Grad koji nastavlja tradiciju Olimpika, novogradskog kluba, nekadašnjeg premijerligaša i osvajača kupa Bosne i Hercegovine.

Meč se igrao u formatu 2x35 minuta, a najbolja prilika prvog dijela viđena je u 26. minuti kada je krilni fudbaler Plavih Ernad Babaluk pogodio prečku.

Sličan ritam smo gledali i u drugom poluvrenu. Po nekoliko dobrih prilika bilo je na obje strane, ali su mreže mirovale, barem do 57. minute. Tada su Plavi poveli, a strijelac za 1:0 bio je Ognjen Laušević.

Ubrzo je stigao i drugi pogodak - samo dvije minute poslije. Ovaj put je precizan bio 18-godišnji igrač Želje Zlatan Zeničanin za 2:0.

Nešto kasnije je Željezničar postigao i treći gol. Igrao se 66. minut kada je za 3:0 pogodio Laušević.

Ekipa sa Grbavice je tako stigla do trijumfa. No, mnogo značajnije od samog rezultat je novo buđenje nekadašnjeg premijerligaša i stvaranje uslova za mlade nogometaše.

#ErnadBabaluk #FIFAStandardi #Grbavica #OgnjenLausevic #OlimpikNoviGrad #OlimpikZeljeznicar #Plave #RekonstrukcijaTerena #UmjetnaTrava #ZlatanZenicanin #Sport