Članak

SAD

Harris odabrala kandidata za potpredsjednika

(Patria) - Kamala Harris odabrala je guvernera Minnesote Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata u predsjedničkoj utrci, potvrdio je AP.

Službeno će ga predstaviti kasnije danas na skupu u Philadelphiji.

Harris i Walz potom će idućih dana krenuti u obilazak saveznih država, s planiranim zaustavljanjima u Wisconsinu, Michiganu, Sjevernoj Karolini, Georgiji, Arizoni i Nevadi.

BBC piše da Tim Walz (60) donosi prijateljski, otvoren i oštar pristup republikancima te da dolazi s impresivnim životopisom. Riječ je o školskom učitelju, nogometnom treneru i pripadniku Nacionalne garde prije nego što je ušao u politiku.

Walz je rođen u ruralnoj Nebraski, gdje je ljetima radio na farmi i lovio te se prijavio u Nacionalnu gardu sa 17 godina. Služio je u toj dobrovoljačkoj snazi 24 godine.

Njegov otac, administrator u javnoj školi, poticao ga je da se pridruži vojsci prije nego što je umro od raka pluća kada je Walz imao 19 godina.

Naoružan diplomama, Walz je preuzeo jednogodišnje nastavničko mjesto u Kini tijekom masakra na Tiananmenskom trgu. Kasnije je otišao na medeni mjesec u tu zemlju sa suprugom Gwen Whipple i organizirao ljetna edukativna putovanja u Kinu za američke studente.

#Arizona #Georgia #KamalaHarris #Karolina #Michigan #NacionalnaGarda #Nevada #Philadelphija #TimWalz #Wisconsin #Svijet