Članak

UTAPANJE U JEZERU

U Livnu Dan žalosti zbog tragične smrti dvojice mladića

(Patria) - Gradonačelnik Livna Darko Čondrić donio je odluku o proglašenju ponedjeljka, 5. avgusta, Danom žalosti u Livnu zbog tragične smrti dvojice mladića, Antonija i Josipa Maganića, od posljedica utapanja u jezeru Mandak.

Na Dan žalosti bit će spuštene zastave na pola koplja na jarbolima ispred zgrade Gradske uprave Livna, Trgu kralja Tomislava, te na zgradama javnih institucija i ustanova, priopćeno je iz Grada Livna.

Na području Livna neće se održavati zabavne, kulturno-umjetničke i sportske manifestacije, a elektronski mediji s područja grada Livna, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje.


Podsjećamo, pripadnici PP Livno su intervenisali na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe, za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

Kako je navedeno, u jezero je prvi ušao osamnaestogodišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brat ga je pokušao spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru.

Drugi kupači iz jezera su izvukli prvo mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg.

Ubrzo nakon toga su na mjesto događaja izašli pripadnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno te im pružili ljekarsku pomoć, odnosno reanimaciju dvojici mladića.

Oni su zatim prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje pomoći, te su zatim upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje, gdje su kasnije i preminuli.

#AntonijaMaganić #DanŽalosti #DarkoČondrić #HitnaMedicinskaPomoć #JosipaMaganića #Livno #Mandak #PPLivno #SKBMostar #ŽupanijskaBolnica #BiH