Članak

VAR TEHNOLOGIJA

Sarajevo pobjedom nad Slobodom otvorilo novu sezonu, policijski pas izazvao prekid susreta

(Patria) - Na stadionu Asim Ferhatović Hase odigran je susret između FK Sarajevo i Slobode u novoj sezoni WWIN lige u kojem je domaćin slavio sa 3:1.

U drugom poluvremenu na teren je ušao '12. igrač' zbog čega je utakmica prekinuta oko pet minuta. Policijski pas je kružio terenom, a oglušio se o komandu policajca pa se na teren vraćao nekoliko puta.

Prvu ozbiljnu priliku vidjeli smo u desetoj minuti kada je Đorđević šutirao direktno iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali je golman Slobode dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

Uvezali su potom fudbaleri Slobode dva kornera ali nakon njih nije bilo veće opasnosti po gol Sarajeva.

U 20. minuti, nakon što je oboren Osmanković od strane Jovića, koji je sankcionisan žutim kartonom, u šesnaestercu domaćih, intervenisao je VAR i dosuđen je penal za Slobodu. Siguran sa bijele tačke bio je iskusni Said Husejinović za 1:0 u korist Tuzlaka.

Oslobodili su se gostujući fudbaleri nakon vodećeg pogotka, za razliku od uvodnih minuta kada je Sarajevo bilo konkretnije. Međutim, fudbaleri Sarajeva su nastavili sa kontrolom igre ali bez pravih prilika. Igru je obilježilo mnogo prekida, ali su oni bili ponajmanje zbog prekršaja kojih je bilo značajno manje nego što ih inače zna biti u jednoj premijerligaškoj utakmici.

Tek u 45. minuti bilježimo jedan dobar pokušaj Hamzića koji odlazi pored gola Slobode, a zatim i Guliashvilija kojem Muminović brani udarac u situaciji na “jedan na jedan”, ali je na kraju ipak dosuđena ofsajd pozicija.

U posljednjoj minuti nadoknade vremena jedan fudbaler Slobode je igrao rukom u svom šesnaestercu, VAR je ponovo intervenisao, Bandić dosudio najstrožiju kaznu, a siguran s bijele tačke bio je Gulisahvili za 1:1. Odmah nakon toga je i odsviran kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je počelo sa prilikama koje su imali Čataković i Oliveira, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Muminovića. U nastavku je zabilježen još jedan dobar pokušaj, ovoga puta je Kyeremh šutirao s 25 metara prizemno, ali lopta odlazi malo pored gola.

Ofanziva Sarajeva se isplatila u 59. minuti kada na jednu odbijenu loptu natrčava Đorđević i sa 15 metara matira nepomičnog Muminovića za preokret i vodstvo Sarajeva od 2:1.

Sloboda je bila potpuno bezopasna u nastavku utakmice, Sarajevo je mirno držalo loptu u svom posjedu a u 69. minuti nakon igranja rukom Hadžanovića, Bandić dosuđuje još jedan penal za Sarajevo kojeg u pogodak pretvara Čataković.

Fudbaleri Slobode su tek onda ostali bez ideje u igri, a samim tim i bez prave prilike. Fudbaleri Sarajeva su mirno držali loptu u svom posjedu. Izdvaja se dobar pokušaj Oliveire iz 81. minute ali iz šuta iskosa pogađa vanjski dio mreže.

Finiš utakmice donio je i faktički prvu priliku za Slobodu u drugom poluvremenu. U 87. minuti Kalesić je šutirao ali nedovoljno jako pa Rockov bez puno problema brani njegov udarac.

Ni u nadoknadi vremena nismo vidjeli ozbiljnije prilike ni na jednoj strani, izuzev udarca Guliashvilija iz slobodnog udarca u posljednjoj minuti kojeg je još bolje odbranio Muminović, pa je tako Sarajevo pobjedom otvorilo novu sezonu u WWIN Ligi Bosne i Hercegovine.

Sarajevo će u narednom kolu gostovati Slogi Meridian, dok će Sloboda ugostiti Posušje.

#FKSarajevo #pas #Sloboda #VAR #sport