Članak

PETA OLIMPIJADA

Đoković pobijedio Alcaraza i osvojio zlato na Olimpijadi: Išao sam na sve ili ništa

(Patria) - Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je u sjajnom i neizvjesnom finalu savladao španca Carlosa Alcaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Iako su oba tenisera igrala dobro, činilo se da Đoković igra nešto sigurnije. Imao je četiri break lopte koje nije iskoristio. Svoje šanse propustio je i Alcaraz, pa je nakon duže od sat vremena igre prvi set otišao u tie break.

I tamo je bilo izjednačeno gotovo do samog kraja, kada je Beograđanin napravio mini break i prvi set priveo sigurno kraju.

I u drugom setu je vladala neizvjesnost. Oba tenisera pokazali su izuzetnu klasu i zabavili publiku u Parizu atraktivnom igrom u kojoj niti jedan teniser protivniku nije uspio oduzeti servis, pa je i drugi set otišao u odlučujući gem.

Đoković je osvojio prva dva poena, ali je Alcaraz brzo vratio mini break prednosti. No, nastavili su se problemi Španca na njegovom servisu, pa je Đoković ponovo stekao prednost mini breaka (4:2) i nastavio osvajati poene.

Na kraju je teniser iz Srbije osvojio svoje prvo olimpijsko zlato, čime je krunisao fantastičnu karijeru. Đoković je ujedno postao najstariji osvajač Olimpijskog turnira u tenisu u historiji u starosti od 37 godina, piše N1.

U prvoj izjavi nakon pobjede Đoković nije krio emocije.

"Ne znam šta da kažem. Potpuno sam u šoku od emocija od svega. Cilj je ostvaren da obezbijedim medalju za Srbiju, da uđem u finale. Nešto što nisam uspio na prve četiri Olimpijade.

Svi su željeli da idem na zlato i ja sam to želio i i na to sam išao danas. Mislim da je činjenica da sam se kvalifikovao za finale pomogla da uđem malo rasterećenije u meč. Pomogao mi je i meč protiv njega u Londonu,. Išao sam na sve ili ništa u odlučujućim trenucima sam raspaljivao forhende. Tako sam i ja završio forhendima#, rekao je Đoković za RTS.

Na kraju govorio je o podršci porodice, a imao je i poruku za navijače u Srbiji.

"Otišao sam odmah da sve njih zagrlim. Imam milijardu emocija koje mi se komešaju trenutno. Presretan sam i preponosan što sam donio zlato Srbiji, to mi je najveći sportski uspjeh u životu", poručio je Đoković.

#CarlosAlcaraz #NovakĐoković #Olimpijada #zlato #Sport