Članak

AKCIJA MUP TK

Kako je u Tuzli pao ubica iz Srbije: Predrag Ratković krio se kod sina Margarete Hadžić, obezbjeđivali pjevača Darka Lazića

U momentu hapšenja u Tuzli, plaćeni ubica iz Srbije Predrag Ratković bio je u društvu Seada Hadžića zvanog Buco, saznaje Istraga.ba. Buco je sin Margarete Hadžić Marge, poznate mafijašice iz Tuzle koja je bila dio prve presuđene zločinačke organizacije u BiH sa Feridom Okićem Salihijem na čelu. Osim toga, Sead Hadžić Buco je (bivši) šura Merseda Hadžića zvanog Švicarac.

Prema informacijama Istrage, sa Seadom Hadžićem i ubicom Ratkovićem su bili još Nermin Nakičević i Ferdi Arifi. Svi oni su bili zaduženi za sigurnost srbijanskog pjevača Darka Lazića koji je u subotu pokušao održati koncert u Tuzli. Naime, nakon hapšenja Ratkovića, koncert je prekinut jer su za sada nepoznate osobe dojavile da je na mjestu na kojem se održavao koncert postavljena bomba. Inače, neformalni menadžer Darka Lazića je kriminalac Mersed Hadžić zvani Švicarac. Hadžić je, naime, platio liječenje Darka Lazića nakon što je ovaj pjevač doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Mersed Hadžić Švicarac godinama je dovođen u vezu sa organiziranim kriminalom. Više puta je osuđivan i u stalnom je sukobu sa protivničkom kriminalnom grupom sa Damirom Mehićem Bibijem na čelu.

Posljednjih godina Švicarac se nametnuo za glavnog menadžera srbijanskih pjevača među kojima su Darko Lazić i Aca Lukas. Pošto Švicarac ne dolazi u BiH, njegove poslove u Tuzli vodi brat njegove bivše supruge Sead Hadžić zvani Buco.

Upravo preko veza sa Seadom Hadžićem Bucom pripadnici Uprave policije MUP-a TK su identificirali ubicu Predraga Ratkovića. On je, naime, i nedavno boravio u Tuzli i to na proslavi rođenja djeteta Seada Hadžića, odnosno unuka mafijašice Margarete Hadžić.

Ratković je, podsjećamo, u martu ove godine zbog ubistva osuđen na 16 godina zatvora. Uprkos tome, on nije bio na izdržavanju kazne zatvora. U BiH je došao sa lažnom ličnom kartom iz Srbije. Bez obzira na to što se nije javio u zatvor na izdržavanje kazne, srbijansko pravosuđe za Ratkovićem nije raspisalo Interpolovu potjernicu. Ključne informacije za poređenje, međutim, dao je MUP RS koji je Ratkovića potraživao zbog iznude.

#DarkoLazić #MersedHadžić #PredragRatković #CrnaHronika