Članak

MINIMALAN TRIJUMF

Počela nova sezona Premijer lige BiH, Radnik iz Bijeljine slavio u Gabeli

(Patria) - Fudbaleri GOŠK-a i Radnika iz Bijeljine večeras su u Gabeli odmjerili snage u utakmici prvog kola nove sezone Premijer lige BiH. Na kraju je rezultat glasio 0:1.

Domaći sastav je već od samog starta krenuo odlučnije u meč protiv Radnika, budući da je Gogić šutirao sa distance, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola, piše Sport1.

Igrala se sedma minuta, kada je Mihaljević zaprijetio, ali je golman gostiju bio na visini zadatka, da bi deset minuta kasnije viđen prvi pokušaj gostujućeg sastava. Vasić je šutirao visoko preko gola.

Potom je uslijedio mirniji period igre, te su obje ekipe igrale prilično oprezno, te nije bilo izglednih prilika, pa je zbog svega toga sudija Irfan Peljto za jednu minutu produžio prvo poluvrijeme, ali ni u sudijskoj nadoknadi nije bilo izglednih prilika niti promjene rezultata.

Na kraju se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:0.

Iz drugog poluvremena duela u Gabeli nije bilo previše uzbuđenja, osim gola kojeg je za Radnik u 76. minuti postigao Damjan Krajišnik.

Krajišnik je pogodio iz slobodnog udarca, ali ovaj pogodak ide na dušu mladog golmana Karića, budući da je iskusni veznjak Radnika pogodio u stranu koju je trebao čuvati golman domaćeg sastava.

#GOŠK #PremijerLigaBosneIHercegovine #Sport