Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Sarajevo se porazom od Spartaka u Trnavi oprostilo od Evrope

Fudbalski klub Sarajevo poražen je večeras u Trnavi od domaćeg Spartaka rezultatom 3:0, u revanš susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo poražen je večeras u Trnavi od domaćeg Spartaka rezultatom 3:0, u revanš susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

Bordo tim bolje je otvorio meč, prijetio na startu, kao i u prvoj utakmici, ali je izostala realizacija.

Spartak se tada budi i preko Duriša dolazi do prednosti u 15. minuti, piše Faktor.ba.

Spartak je imao i posjed i držao konce igre, a u 34. minuti mogao je povesti i 2:0. Azango je silovito šutirao i pogodio stativu.

U 42. minuti loša reakcija odbrane Sarajeva, Duriš po drugi put matira Rockova i to je 2:0.

Sarajevo je moralo krenuti na sve ili ništa u nastavku. U dva navrata zaprijetio je Čataković koji je sasvim iznenađujuće ostao na klupi, te šansu dobio na početku drugog dijela.

Sarajevo je kontrolisalo igru, ali nije moglo do pogotka. Domaći su igrali taktički mudro, te čekali šansu da iz kontri završe posao.

U 79. minuti šutira Anđušić pored gola, da bi domaći uzvratili preko Paura čiji udarac brani golman Rockov.

Zaprijetio je za Sarajevo i Guliashavilli, no izblokiran je. Kaznio je to rezervista Karhan i duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio mrežu Sarajeva.

Bilo je to 3:0 i Spartak je prošao dalje u Evropi, a Sarajevo ima za čime da žali, posebno za šansama iz prvog meča na Koševu.

Treba dodati da su bordo momci imali veliku podršku navijača i da pjesma nije prestala 90 minuta, pa i kada je bilo jasno da je evropski izazov završen.

#FKSarajevo #KonferencijskaLiga #Slovačka #SpartakTrnava #Trnava #Sport