Članak

OI PARIZ 2024.

Slovenija savladala Hrvatsku u komšijskom rukometnom derbiju

(Patria) - Rukometne reprezentacije Slovenije i Hrvatske odmjerile su snage u komšijskom derbiju drugog kola grupe A rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, a pobjedu su slavili Slovenci rezultatom 31:29.

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu i nekoliko puta je imala četiri gola prednosti. Slovenija se vraća u rezultatski egal krajem prvog poluvremena, a nakon 30 minuta igre rezultat u Parizu bio je 13:13.

Na otvaranju drugog poluvremena Slovenija dolazi do prvog vodstva na utakmici. U prvih 20 minuta drugog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a onda je Slovenija napravila seriju 5:0 i deset minuta prije kraja utakmice došla do plus četiri (25:21).

Slovenija je do kraja utakmice zadržala prednost i slavila rezultatom 31:29.

Hrvatska je u prvom kolu slavila protiv Japana, dok je Slovenija poražena od Španije pa obje selekcije nakon dva odigrana kola imaju po pobjedu i poraz.

U narednom kolu obje ekipe imaju izuzetno težak zadatak. Slovenija će igrati protiv Švedske, a Hrvatska protiv Njemačke.

#Sport #Slovenija #Hrvatska #RukometneReprezentacije #OlimpijskeIgre #Pariz #PobjedaSlovenci #Rezultat3129 #Prvih20Minuta #PlusCetiri #TezakZadatak