Članak

VENECUELA

Maduro: Poštovat ću rezultate predsjedničkih izbora

Odlazeći venecuelanski predsjednik Nicolás Maduro izjavio je jučer nakon glasanja na predsjedničkim izborima da će poštovati rezultate glasanja koji se odvijaju u napetoj atmosferi s opozicijom koja strahuje od prevare i manipulacija.

(Patria) - Odlazeći venecuelanski predsjednik Nicolás Maduro izjavio je jučer nakon glasanja na predsjedničkim izborima da će poštovati rezultate glasanja koji se odvijaju u napetoj atmosferi s opozicijom koja strahuje od prevare i manipulacija.

- Priznajem i priznat ću izborne rezultate, zvanična saopštenja i provodit ću ih - rekao je Maduro (61), koji se kandidovao za treći, uzastopni šestogodišnji mandat, dok mu je protivnik Edmundo González Urrutia favorit u anketama.

Urrutia (74) je poslije glasanja rekao kako je spreman da se bori do posljednjeg glasa.

- Spremni smo da se borimo do posljednjeg glasa - rekao je Urrutia, izražavajući uvjerenje da će i "oružane snage osigurati da se odluka naroda poštuje".

SAD, EU i veliki dio međunarodne zajednice nisu priznali ponovni izbor Madura 2018. godine tokom glasanja koje je bojkotovala opozicija smatrajući izbore prevarom.

#NicolasMaduro #Venecuela #Svijet