Članak

PREDSJEDNIK TURSKE

Erdogan: Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je nove prijetnje Izraelu, poručivši da je Turska spremna na sve kako bi zaštitila Palestince.

(Patria) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je nove prijetnje Izraelu, poručivši da je Turska spremna na sve kako bi zaštitila Palestince.

Tokom sastanka s članovima pokrajinske organizacije AK Partije u Rizeu, Erdogan se osvrnuo na situaciju u Gazi, poslavši upozorenje Tel Avivu.

- Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu. Ne postoji nešto što ne možemo učiniti. Samo moramo ostati jaki - istakao je Erdogan.

Podsjetimo, Erdogan je i u subotu u Rizeu govorio o situaciji u Izraelu i Palestini te je uputio kritike i SAD-u.

- Razvlačiti crveni tepih za nekoga poput Netanyahua i aplaudirati njegovim lažima dok im ruke ne oteknu, veliki je nedostatak razuma za Ameriku. Stidimo se u ime čovječanstva kada to vidimo - kazao je Erdogan.

Poručio je i da je Turska uputila poziv lideru Palestinske samouprave Mahmoudu Abbasu da dođe na sjednicu Velike nacionalne skupštine Turske, ali da on nije došao.

- Ko kaže da ga nismo pozvali? Žao mi je što nije došao. Prvo bi nam se trebao izviniti. Pozvali smo ga i nije došao. Čekamo da vidimo hoće li se odazvati u budućnosti - dodao je predsjednik Turske.

#Izrael #RecepTayyipErdogan #Turska #Svijet