Članak

SJEDNICA DOMA NARODA

Federalni delegati danas o setu boračkih zakona

U Sarajevu je za danas, sa početkom u 12 sati, zakazana 11. sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH.

(Patria) - U Sarajevu će danas, sa početkom u 12 sati, zasjedati Dom naroda Parlamenta FBiH.

Na predloženom dnevnom redu je 13 tačaka, a kao prva naći će se Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine U-5/24 od 30.05. 2024. godine.

Po hitnom postupku, na prijedlog Kolegija Doma naroda, trebao bi biti razmatran Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Doma naroda.

Delegati će razmotriti i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica (skraćeni postupak), kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica (skraćeni postupak).


Predloženi dnevni red sjednice

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica (skraćeni postupak), kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH.

Prijedlog zakona o zaštiti zraka, Strategija razvoja sistema socijalne i dječije zaštite u FBiH (2024-2030.), Prijedlog odluke o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke za realizaciju Projekta Vjetroelektrana Vlašić, također su na predloženom dnevnom redu.

Također će biti razmatran Prijedlog odluke o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Koridor Vc Mostar Sjever - Mostar Jug, zatim Kvartalni izvještaj o dugu Q3/2023, Godišnji plan zaduživanja za 2024. godinu, a kao posljednja tačka dnevnog reda su izbori i imenovanja.

#Domnaroda #sjednica #BiH