Članak

TEŠKE OPTUŽBE

Vučić: Nema razlike između Hrvatske i NDH

Kako ne kažu - počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH - rekao je Vučić.

(Patria) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je jučer da je Hrvatska, odlukom o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim dužnosnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, pokazala da nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnje NDH.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske notom koja je upućena Ambasadi Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je ranije službenu Podgoricu da je Zagreb proglasio predsjednika Skupštine Crne Gore Mandića, zastupnika u parlamentu Kneževića i potpredsjednika Vlade Crne Gore Bečića nepoželjnima u Hrvatskoj.

Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

- Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala - rekao je jučer Vučić beogradskim novinarima u Parizu.

Kazao je kako "ne razumije to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata".

- Kako ne kažu - počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH - rekao je Vučić.

#AleksandarVučić #Hrvatska #ndh #srbija #Region