Članak

TENZIJE

Hezbollah ispalio rakete i bespilotne letjelice na Izrael nakon izraelskih napada

(Patria) - Libanski Hezbolah saopštio je da je u nedjelju ispalio rakete kaćuša i bespilotne letjelice na Izrael nakon napada za koje je izraelska vojska rekla da su ciljali na skladišta oružja Hezbollaha. Šest osoba je ranjeno u izraelskom napadu tokom noći, navodi libanska nacionalna novinska agencija.

Kao odmazdu, Hezbollah, kojeg podržava Iran, rekao je u odvojenim izjavama da je u nedjelju gađao dva izraelska vojna položaja u sjevernom Izraelu raketama i dronovima, javio je AFP.

U ranijoj izjavi navode da su njegovi borci pogodili područje Dafne raketama kaćuša „kao odgovor na napade izraelskog neprijatelja koji su ciljali civile u gradu Adloun, ranivši nekoliko njih“.

Izraelska vojska je saopštila da su njene zračne snage „u noći sa subote na nedjelju napale dva skladišta oružja Hezbollaha u južnom Libanu, koja su sadržavala rakete i dodatno oružje“.

Hezbollah je u nedjelju također rekao da su tri njegova borca ​​ubijena u južnom Libanu.
Libanska vojska je također izvijestila da su dva njena vojnika ranjena u nedjelju kada je izraelska vatra pogodila karaulu na jugu zemlje.

#Hezbollah #Izrael #Liban #Svijet