Članak

SUDAR TITANA

Španci i Francuzi u velikom okršaju za finale Eura

U Minhenu ćemo večeras dobiti prvog finalistu Evropskog prvenstva u fudbalu.

(Patria) - U Minhenu ćemo večeras dobiti prvog finalistu Evropskog prvenstva u fudbalu.

Na "Allianz Areni" gledat ćemo sudar titana - u 21 sat na travnjak će istrčati fudbaleri Španije i Francuske.

Pred početak turnira većina stručnjaka vjerovatno bi tipovala na Kyliana Mbappéa i njegove "trikolore". No, u međuvremenu su se stvari okrenule u korist podmlađenog sastava "crvene furije", bez dileme najubjedljivije ekipe u dosadašnjem toku Eura.

- Utakmice će biti sve teže i teže. Španija je jedna od najboljih ekipa na turniru, igra veoma dobar fudbal. Ali, mi volimo velike utakmice.

Bit ćemo spremni za taj meč - jasno je i Kolo Muaniju koliko krupan zalogaj treba progutati i sažvakati da bi njegov tim bio jedan od finalista.

Izabranici Didiera Deschampsa regularnim putem stigli su do Top 4, ali ne na slavan način, jer je jedna tako ofanzivno potentna ekipa postigla svega tri gola na pet susreta - a da pritom nijedan nije pao iz igre.

Dva puta su im pogotke poklonili rivali, jednom je Mbappé iz penala "presudio" protivniku, dok je Portugal izbačen boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon 120 minuta bez kapitulacija golmana.

- Mnogo toga zavisi od Mbappéa. On nosi igru i tim, daje ideje igračima, savjetuje nas... Rođen je da bude vođa - hvali svog kapitena njegov doskorašnji klupski saigrač iz Paris Saint Germaina.

Do susreta sa Cristianom Ronaldom i ostalim "navigatorima", Muani nije bio među starterima, a onda je dobio šansu od prve minute. I sad se nada takvom selektorskom izboru.

- Rekao bih da mi je ugodnije na terenu nego na klupi. To će vam reći svaki igrač. Također, više volim fudbal s dva napadača, više je slobode u takvoj postavci - dodaje Muani.

Podsjetimo, u drugom polufinalu sutra također od 21 sat igraju Englezi i Nizozemci.

#EURO #Francuska #Španija #sport