Članak

O DEFILEU U PRIJEDORU

Muhasilović: I tako Konaković upusti tihu agresiju na BiH, i nikome ništa

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković (NIP) i dalje se nije službeno oglasio o jučerašnjem svečanom defileu pripadnika Vojske Srbije kroz Prijedor.

(Patria) - Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković (NIP) i dalje se nije službeno oglasio o jučerašnjem svečanom defileu pripadnika Vojske Srbije kroz Prijedor.

Konaković o događaju, koji je jučer s razlogom uzburkao bh. javnost, nije pisao ni na društvenim mrežama, niti je objavio saopštenje u ime MVP-a BiH na čijem je čelu.

Ali ipak je u poslijepodnevnim satima dao pojedinačnu izjavu za nekoliko bh. medija, očekivano, odbacivši vlastitu, ali i odgovornost Ministarstva na čijem je čelu.

Poručio je da je MVP BiH postupio u skladu sa zakonom, onako kako mu ovlasti dozvoljavaju.

Jahja Muhasilović, profesor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) i jedan od osnivača Udruženja Čuvari Bosne, smatra da je "Konaković upustio tihu agresiju na BiH i nikome ništa".

"Mnogo mu bilo i jedno zakašnjelo saopćenje dati. Naravno, opet u njegovom stilu, sa mnogo demagogije. Valjda je sada makar malo jasno zašto je ovo izdajnička vlast", naveo je Muhasilović na X-u.

Na istoj društvenoj mreži oglasio se i predsjednik Američko-evropske inicijative Reuf Bajrović, a komentar je uputio predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

"Denise Bećiroviću, ti si nam zajedno sa Željkom Cvijanović doveo Konakovića za ministra vanjskih poslova. Zašto ne želiš ni da tražiš njegovu ostavku?", upitao je Bajrović.

#ElmedinKonaković #JahjaMuhasilović #ReufBajrović #VojskaSrbije #BiH