Članak

SAOPĆENJA

Udruženje žrtava i svjedoka genocida: Dolazak Vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije

(Patria) - Udruženja pokret majki enklava Srebrenica i Žepa i udruženja žrtava i svjedoka genocida još je jednom reagirao ma dolazak Vojske Srbije u BiH.

"Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu.

Slanje vojnih jedinica/u bilo kojoj formaciji/, ciljano, pred 11. juli je takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine, napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje da se pitamo, do kada?

Do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i  do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida.

11. juli je najteži dan za Majke Srebrenice a za sve preživjele žrtve genocida cijeli juli je mjesec užasa, bola i sjećanja, dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije i svi oni koji su prešutno dali saglasnost, moraju naučiti da i jabuka iz Srbije, još uvjek, ima gorak okus", saopćeno je.

#DolazakVojske #GenocidaReagirao #HercegovinuSlanje #MajkeEnklava #NapadiBosnu #SrebrenicaZepa #UdruzenjaPokret #VojnihJedinica #ZrtavaSvjedoka #BiH