Članak

STVORILA SE MINI DEPONIJA

U ulici Branislava Nušića na Dobrinji danima stoji otpad, KJKP Rad od tri isprazni samo jedan kontejner!

Fotografija zabilježena u ponedjeljak

(Patria) - Komunalni kamion KJKP Rad svaku noć dolazi u ulicu Branislava Nušića na Dobrinji, ali danima već ne prazne sve postavljene kontejnere ili u ovom slučaju vreće u podzemnim spremnicima, pa se već stvorila mini deponija iz koje se širi smrad.

Ekipa Patrije jučer ujutro je fotografirala mini deponiju i kontejnere što se vidi po mokrom asfaltu, a bez obzira na sinoćnji dolazak komunalnog kamiona i jednog komunalnog radnika, smeće je i dalje ostalo na istom mjestu.

Tome svjedoče fotografije koje smo jutros zabilježili.

Fotografija zabilježena u utorak u 8:00 sati (Foto: Patria)

Komunalni kamion došao je u ponedjeljak u 23:35 sati, ispražnjen je jedan spremnik s vrećom, dok drugi i treći nisu. Treći kontejner sa žutim poklopcem je van upotrebe i ne može se otvoriti već duži period.

Nakon što je komunalni radnik ispraznio prvi kontejner i vratio vreću u isti kontejner počeo je ubacivati smeće koje je ostalo okolo. No, nakon nekoliko minuta kamion se udaljio u 23:47 minuta.

Komunalni kamion sa jednim radnikom i vozačem zadržao se nešto više od deset minuta, ali otpad ostao

Do unazad nekoliko dana komunalni radnici su zaista uklanjali sav otpad koji je bačen okolo jer su puni kontejneri, ali danima već ostavljaju velike količine otpada iz kojeg se širi smrad.

Inače, riječ je o stambenom naselju gdje je samo u jednoj zgradi 330 stanova koji otpad bacaju u ove podzemne spremnike ali koji više nisu funkcionalni. Zato su građani prinuđeni vreće sa smećem ostavljati pored kontejnere ili na prostoru uz kontejnere.

Na istom mjestu neodgovorni građani su bacali velike količine kabastog otpada u vrijeme kada nije bilo predviđeno odlaganje takvog otpada, ali su ekipe KJKP Rad u više navrata odnosili to smeće.

Šta se događa posljednjih dana pa ne žele isprazniti ove spremnike i osposobiti treći kako bi se izbjeglo bacanje smeća na zelenu površinu, trebali bi odgovoriti nadležni u KJKP Rad.

#KJKPRad #kontejneri #smeće #BiH