Članak

POSADA SPAŠENA

U Makarskoj izgorjela skupocjena jahta biznismena iz Širokog Brijega

(Patria) - Oko ponoći s petka na subotu u makarskoj gradskoj luci izgorjela je jahta "Acceptus", duga 24, a široka sedam metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko tri miliona eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

Slobodna Dalmacija piše da je požar trajao više od četiri sata, agasili su ga vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere.

Čim je počela gorjeti, stanovnici Makarske su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli nepovrijeđeni.

Jahta je, kako Slobodna Dalmacija dalje navodi, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika kompanije "Feal" iz Širokog Brijega, a koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom.

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko pet tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do četir sata jutros kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine oko dva metra broda ostala su iznad površine mora.

Kako piše Slobodna Dalmacija, jahta, koja je cijelu zimu bila privezana u luci, 12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a sedmično iznajmljivanje košta oko 90.000 eura.

#Dalmacija #Feal #Gorivo #JahtaAcceptus #Luka #Makarska #MišelČolak #Nesreća #ŠirokiBrijeg #Vatrogasci #region