Članak

PREDSJEDNIK SNSD I RS

Dodik najavio dolazak na sastanak koalicije u Mostar: Hoću nešto da objasnim Bošnjacima

(Patria) - Predsjednik SNSD-a i Rs Milorad Dodik potvrdio je da dolazi na sastanak koalicije koja čini državnu vlast čiji je domaćin HDZ BiH početkom naredne sedmice u Mostaru.

Dodik se oglasio na mreži X gdje je naveo da su "bošnjački političari ušli u pogrešan film da svi svjetski lideri ujutru kada se probude prvo pomisle na BiH, da niko na ovom bijelom svijetu nema preča posla, već samo da se bavi BiH".

"Kako su bošnjački političari ušli u pogrešan film da svi treba da odlučuju o BiH, samo da ne bismo odlučivali mi koji u njoj živimo? Kažu, kada uđete u pogrešan voz, sve stanice su pogrešne", izjavio je Dodik.

Kazao je da li iko ima da im objasni da Bono Voks i "U2" nikada više neće besplatno svirati u Sarajevu, a CNN prenositi koncert.

"Da vijest o rezoluciji o Srebrenici nije objavljena ni u jednom svjetskom mediju. Da BiH nikome nije važna, osim ljudima koji u njoj žive. Da napadi na jedne i dodvoravanje drugima neće ništa donijeti, sem poniženja. Da se u Evropu ne može tako što instrumentalizujete pravosuđe, kršite Ustav, zakone, propise, jer EU je skup pravila i propisa koji se poštuju", dodao je Dodik najavljujući kako će to pokušati da im objasni u Mostaru.

#koalicija #MiloradDodik #Mostar #politika #BiH