Članak

KRIVI IH ZA BLOKADU

Sjednica Doma naroda PS BiH nije održana, Čović najavio mogućnost hitne sjednice za budžet i optužio Bošnjake za blokadu

(Patria) - Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović konstatirao je nakon pauze da i dalje ne postoje uslovi za održavanje sjednice ovog doma, te da Klub Bošnjaka ne prisustvuje sjednici.

"Žao mi je što se nije uspio napraviti poticaj da kolege iz bošnjačkog naroda budu na ovoj sjednici pa ni član Kolegija. Žao mi je jer time ulazimo u jednu blokadu koja traje tri mjeseca i nisam siguran kako će to dalje ići. Ostalo mi je poslovnički da zaključim ovu sjednicu uz jednu informaciju svima vama da je moguće da bude jedna žurna sjednica vezano za proračun", kazao je Čović.

Dodao je da bi budžet mogao biti već na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, ali da postoje procedure koje treba završiti prije samog usvajanja budžeta.

On je na kraju još jednom pozvao predstavnike Kluba Bošnjaka da razmisle o svojim potezima jer na ovakav način se blokira rad svih institucija u BiH.

Klub Bošnjaka kojeg čine delegati Šefik Džaferović, Safet Softić, Kemal Ademović, Džemal Smajić i Dženan Đonlagić danas su ponovili stav da se o Ustavnom sudu BiH ne može raspravljati na način kako je to predloženo i da oni u takvim aktivnostima neće učestvovati.

#Domnaroda #DraganČović #KlubBošnjaka #optužbe #BiH