Članak

EURO

Austrija, Francuska i Nizozemska ostaju na Euru, Poljaci pakuju kofere

Austrijanci prvi, Francuzi drugi, Nizozemci treći, a Poljaci četvrti. Rasplet je to u Grupi D nakon utakmica posljednjeg kola.

(Patria) - Austrijanci prvi, Francuzi drugi, Nizozemci treći, a Poljaci četvrti - rasplet je to u Grupi D nakon današnjih utakmica trećeg, posljednjeg kola.

Austrija, Francuska i Nizozemska nastavljaju takmičenje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a Poljska pakuje kofere, piše Faktor.ba.


Foto: UEFA

Austrija je do druge pobjede na Euru stigla u sjajnom meču protiv Nizozemske.

Slavili su Austrijanci na Olimpijskom stadionu u Berlinu rezultatom 3:2 i zahvaljujući kiksu Francuske osigurali prvu poziciju u izuzetno teškoj grupi.

Austrijanci će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe F, odnosno protiv Turske, Gruzije, ili Češke.

Povela je Austrija u šestoj minuti autogolom Malena, a stvari je na početak pogotkom u 47. minuti vratio Gakpo.

Novo vodstvo Austrijancima donio je Schmid u 59. minuti. Depay je u 75. minuti izjednačio na 2:2, dok je Sabitzer golom u 80. minuti osigurao pobjedu Austriji.

Francuzi su odigrali još jednu slabašnu utakmicu, a ovog puta remizirali su sa Poljskom rezultatom 1:1.

Golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

Mbappe je doveo Trikolore do prednosti iz penala u 56. minuti, a Lewandowski je u 79. minuti, također sa bijele tačke, pogodio za konačnih 1:1.

Mbappe i društvo će kao drugoplasirana ekipa Grupe D u osmini finala odmjeriti snage s drugoplasiranom selekcijom Grupe E - Belgijom, Rumunijom, Slovačkom ili Ukrajinom.

Nizozemci će igrati protiv Španije ili protiv pobjednika iz grupa E ili C.

#Austrija #Euro #EURO2024 #Evropskoprvenstvo #Francuska #fudbal #Nizozemska #Njemačka #Poljska #Sport