Članak

HRVATSKA

Milanović na utakmicu protiv Italije poveo suprugu, Komisija za sukob interesa otvorila predmet

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa otvorila je predmet protiv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića jer je na sinoćnju utakmicu između Hrvatske i Italije poveo svoju suprugu Sanju Musić Milanović.

(Patria) - Komisija za odlučivanje o sukobu interesa otvorila je predmet protiv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića jer je na sinoćnju utakmicu između Hrvatske i Italije poveo svoju suprugu Sanju Musić Milanović.

"Komisija je danas zaprimila prijavu na okolnost putovanja predsjednika Republike Hrvatske na utakmicu hrvatske fudbalske reprezentacije u Leipzig u pratnji supruge.

Komisija je temeljem navedene prijave otvorila predmet te će u predmetu ispitati sve relevantne činjenice i okolnosti.

Ukoliko utvrdi postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka ista će, u skladu sa članom 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa zatražiti očitovanje obveznika te će potom predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica - potvrdila je za Index.hr glasnogovornica Komisije Mia Jurinić.

Milanović i njegova supruga utakmicu Evropskog prvenstva gledali su iz VIP lože stadiona u njemačkom Leipzigu. Rukovali su se i popričali s nizom drugim zvanica, između ostalog i s bivšim reprezentativcem Šimom Vrsaljkom.

Iz Ureda predsjednika ranije su saopštili da je Milanovića na utakmicu pozvao predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Najavili su da će u Milanovićevom društvu utakmicu pratiti i predstavnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić te predsjednikov povjerenik za sport Tomislav Paškvalin.

Podsjetimo, Komisija je prošle sedmice otvorila predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španije u Berlin državnim avionom poveo sina.

"Je l' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je - branio je tom prilikom Milanović Jandrokovića.

Na dodatno pitanje da je Komisija otvorila slučaj, Milanović je uzvratio: "Samo neka otvaraju slučaj".

#ZoranMilanović #Hrvatska #Predsjednik #fudbal #Region