Članak

EURO 2024.

Posljednji voz za Hrvatsku, protiv Italije im samo pobjeda odgovara

(Patria) - Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj danas se nastavlja susretima u trećem kolu grupe B.

Na stadionu u Lajpcigu sastaju se Hrvatska i Italija u (20.50). Albanija i Španija u istom terminu igraju u Dizeldorfu.

"Igra nam samo pobjeda, ništa drugo nas ne zanima, sve drugo nas šalje kući. Ne bismo željeli tako rano ići kući. Prve dvije utakmice nismo napravili potreban rezultat, ali u trećoj moramo. Uvijek smo bili pravi kada je trebalo, protiv Belgije, protiv Rusije, protiv Škotske", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Hrvatska se u istoj situaciji nalazila i na zadnjem EP-u kada je nakon prva dva kola imala jedan bod, a u zadnjem kolu je pobijedila Škotsku.

Kada je u pitanju njihov večerašnji protivnik, Dalić ističe da aktuelni prvaci Evrope nisu pokazali svoje pravo lice u meču sa Špancima.

"Nije to bila bila realna slika, Španija je bila dominantna, taj poraz će Italiju još više mobilizirati", dodao je.

Selektor Italije Lućano Spaleti kazao je da su njegovi igrači dobro reagirali nakon poraza od Španije.

"Znamo da nešto moramo promijeniti, kada se igra na ovako velikom natjecanju protivnici su uvijek kvalitetni. Očekuje se da smo nešto naučili od poraza. Donijeli smo neke odluke jer znamo da imamo dobre igrače. Spremni su i željni uspjeha", rekao je italijanski strateg i dodao kako njegova ekipa ima pobjednički mentalitet i da poraz od "Furije" neće ostaviti previše traga.

Dodao je kako su u prve dvije utakmice "potrošili mnogo energije, nisu se štedjeli.

"Vidjet ćemo jesmo li naučili lekciju iz susreta protiv Španjolske. Hrvatska je iskusna, ima veliku tehničku kvalitetu, ali bit će trenutaka kada ćemo i mi upravljati utakmicom", istakao je.

Hrvatska reprezentacija poražena je na startu turnira od Španije sa 3:0. U drugom kolu grupe B su odigrali neriješeno 2:2 sa selekcijom Albanije.

Italija je nakon preokreta savladala Albaniju rezultatom 2:1, dok je Španija pobijedila Italiju rezultatom 1:0 i plasirala se u osminu finala.

U grupi B prvu poziciju zauzima Španija sa 6 bodova, zatim slijedi Italija sa tri, a po jedan bod imaju Hrvatska i Albanija.

#Albanija #Dalić #Dizeldorfu #Furije #Hrvatska #Italija #Lajpcigu #Lajpcigu #Spaleti #Španija #sport