Članak

STALNI NAPADI

Izraelske snage od 7. oktobra ubile 37.598 Palestinaca u Gazi

(Patria) - Najmanje 37.598 Palestinaca je ubijeno, a 86.032 osobe su povrijeđene u kontinuiranim napadima koje Izrael izvodi u blokiranom Pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine, saopštilo je Ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze.

“Izraelske snage su u protekla 24 sata počinile još četiri masakta u Pojasu Gaze u kojima je ubijeno 47, a ranjena 121 osoba“, navodi se u saopštenju.

Mnoge žrtve su i dalje zarobljene pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu da dođu do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.

U izraelskim napadima u proteklih 261 dan Pojas Gaze je u velikoj mjeri devastiran, a oko 2,3 miliona stanovnika pod blokadom i ekstremnom humanitarnom krizom vodi golu borbu za preživljavanje.

Izraelske snage pritvorile su još najmanje 20 Palestinaca u vojnim racijama na okupiranoj Zapadnoj obali. Najmanje 9.345 Palestinaca pritvorila je izraelska vojska na Zapadnoj obali od 7. oktobra prošle godine, prema palestinskim podacima.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koji je u svojoj posljednjoj preventivnoj mjeri naložio Izraelu da odmah obustavi svoju operaciju u Rafahu, gradu na jugu Gaze u kojem se nalazi više od milion raseljenih Palestinaca.

Nogometaš Ahmad Abu al-Atta ubijen je sa suprugom i dvoje djece u zračnom napadu koji je pogodio njihovu kuću u gradu Gazi, saopćio je Palestinski nogometni savez (PFA).

Napad se dogodio u petak, izvijestili su lokalni mediji danas.

Tridesetčetverogodišnji Abu al Atta branio je za nogometni tim enklave Al-Ahly Gaza. Njegova supruga Ruba Esmael Abu al-Atta bila je medicinska radnica, navela je PFA u saopćenju.

#Gaza #Izrael #Palestinci #ubijanje #Svijet

تكييف كاريير أوبتيماكس إنفرتر يمثل تطورًا مبتكرًا في عالم التبريد والتكييف. يتميز بتقنية الانفرتر المتطورة التي توفر كفاءة عالية في استهلاك الطاقة وتوفير في التكاليف. يعتمد هذا النظام على تحكم دقيق في سرعة المحرك، مما يسمح بتعديل الطاقة المستخدمة وفقًا لاحتياجات التبريد، مما يوفر أداءً متفوقًا واستهلاكًا فعالًا للطاقة. بفضل تصميمه الحديث والمواد عالية الجودة،

سعر تكييف كاريير 1.5 حصان

يوفر تكييف أوبتيماكس إنفرتر تجربة تبريد متميزة بدون ضوضاء مزعجة وتوزيع متساوٍ الهواء في الغرفة. كما يتميز بقدرته على التكيف مع التغيرات في درجات الحرارة بسرعة وكفاءة، مما يجعله خيارًا مثاليًا للمناخات المتغيرة.

سعر تكييف كاريير 2.25 حصان