Članak

PREKRŠIO IZBORNI ZAKON

PDA prijavio CIK-u Begu Gutića jer je demant objavio na web stranici i profilu općine Banovići: CIK kaznio SDA sa 3.500 KM

(Patria) - Pokret demokratske akcije na čijem je čelu formalno Elzina Pirić dostavio je Centralnoj izbornoj komisiji prigovor protiv Bege Gutića jer je privatni demantij na izjave Pirić, objavio na zvaničnoj web stranici Općine Banovići kao i FB stranici općine Banovići.

PDA je u prijavi naveo da je Gutić na taj način zloupotrijebio javne resurse jer je to trebao uraditi na privatnom profilu.

“U postupku je utvrđeno da je aktuelni načelnik Bego Gutić objavio demanti na stranici općine i FB profilu i odluka je da CIK proglašava odgovornom SDA što je Bego Gutić, nosilac mandata i nosilac izvršne funkcije zloupotrijebio javna sredstva i resurs za promociju stranke kojoj pripada čime je prekršio Izborni zakon pa se navedenoj stranci izriče kazna od 3.500 KM”, navodi se u obrazloženju CIK-a koje je donijelo odluku na sjednici 21. juna.

Riječ je o objavi demanta od 27. maja koji je još uvijek dostupan na FB stranici Općine Banovići u kojoj Gutić demantuje navode Elzine Pirić izrečene na televiziji N1 na račun Gutića i stranke SDA.


#Banovići #BegoGutić #ElzinaPirić #Izbornizakon #BiH