Članak

REAGIRANJE

Ćosić Vrabac: Moj rad je profesionalan, ne može se dovoditi u pitanje

(Patria) - Izvšna direktorica TVSA Zerina Ćosić Vrabac uputila je reagovanje na tekst objavljen na portalu Patria od 13.6.2024. pod naslovom "Kantonalni javni servis TVSA pretvoren u megafon Trojkine vlasti!"

"Prisiljena sam demantirati tvrdnje da je Televizija Sarajevo neobjektivna, da je medij koji ispunjava nalog Trojke, te da nije posvetila pažnju otvaranju spomenika “Krila slobode” na brdu Žuč. Kolega Namik Vatrenjak, urednik emisije Domovina ljiljana, posvetio je cijelu emisiju upravo tom važnom historijskom događaju, koja je emitirana 9. juna od 20 sati. Polovina Dnevnika u 19 sati, dan ranije, je emitirana kao prijenos uživo sa pomenutog događaja, tako da ne vidim razloge za optužbe", navodi se u reakciji.

Ćosić Vrabac navodi da se njen rad temelji na transparentnosti, profesionalnosti i objektivnosti i ne može se dovoditi u pitanje, kao i profesionalnost njenih kolega, te da ih se ne može prozivati da su trbuhozborci ili
zagovornici nečije politike.

"U programu Televizije Sarajevo u terminu (otvaranja Krila slobode) emitirali smo kupljeni strani sadržaj a to možete pogledati i na našoj objavljenoj programskoj shemi", navodi se u reakciji.

#BiH