Članak

EURO 2024.

Belgija protiv Rumunije traži kartu za ostanak na prvenstvu

(Patria) - Utakmicama u grupama E i F danas se nastavlja takmičenje u grupnoj fazi Evropskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj.

U terminu od 15:00 sati snage će odmjeriti reprezentacije Gruzije i Češke Republike. Obje selekcije su na startu turnira doživjele poraze od svojih protivnika u grupi F. Gruzija je u prvom kolu poražena od Turske rezultatom 1:3, a Češka je u sudijskoj nadoknadi ostala bez bodova u duelu sa Portugalom (1:2).

U drugom meču grupe F od 18:00 sati sastaju se Turska i Portugal koje su pobjedama u prvom kolu započele nastup na EURO 2024.

U grupi E u večernjem terminu od 21:00 igraju Belgija i Rumunija. Belgija je otvorila EURO šokantnim porazom od Slovačke, dok je Rumunija deklasirala Ukrajinu sa 3:0.

Situaciju u grupi E zakomplikovala je jučerašnja pobjeda Ukrajine nad Slovačkom, tako da sada čak tri reprezentacije - Rumunija, Ukrajina i Slovačka imaju po tri boda, dok je favorizirana Belgija bez bodova i večeras će imati imperativ pobjede protiv Rumunije.U grupi E u večernjem terminu od 21:00 igraju Belgija i Rumunija. Belgija je otvorila EURO šokantnim porazom od Slovačke, dok je Rumunija deklasirala Ukrajinu sa 3:0.

Situaciju u grupi E zakomplikovala je jučerašnja pobjeda Ukrajine nad Slovačkom, tako da sada čak tri reprezentacije - Rumunija, Ukrajina i Slovačka imaju po tri boda, dok je favorizirana Belgija bez bodova i večeras će imati imperativ pobjede protiv Rumunije.

#Belgija #Češka #EURO2024 #Gruzija #Portugal #Rumunija #Slovačka #Turska #Ukrajina #sport